ZANURZ SIĘ
W KULINARNEJ KULTURZE PODHALA

Starannie wyselekcjonowane produkty od lokalnych dostawców, wyjątkowy wybór organicznych i biodynamicznych win, szczypta nowoczesności, dostatek tradycji, ogrom szczerości i bezmiar miłości – to nasz przepis na wymarzoną restaurację.

Szef kuchni wraz z zespołem prezentują autorski, kulinarny warsztat na najwyższym poziomie. Wszystkie dania przygotowują z największą pieczołowitością. Nasza obsługa traktuje każdego gościa indywidualnie i z ogromną uważnością. Wspólnie dbamy o to, żeby Twoja biesiada upłynęła w przyjemnej, niezobowiązującej atmosferze.

Mój tata zawsze powtarzał, że ludzie przyjeżdżali tutaj dlatego, że Zakopiańczyków cechowała gościnność. Pokazywali prawdziwe oblicze Tatr w uczciwy, najprostszy z możliwych sposobów – nie oszukiwali, zawsze byli sobą. I dlatego Podhale było regionem, gdzie każdy czuł się dobrze, komfortowo. Chciałbym, żeby te czasy wróciły. Dlatego nigdy nie podamy w Zakopiańskiej czegoś, co nam by nie smakowało i za co nie bylibyśmy odpowiedzialni.

Przyjdź i pozwól nam ugościć Cię zgodnie z tradycją.

Tomek Gut, Kasia Walinowicz i Zespół Zakopiańskiej. 

POZNAJ NASZEGO SZEFA KUCHNI - MICHAŁA PEZDĘ

Szef Kuchni Zakopiańskiej jest pasjonatem idei slow food. Doskonale
interpretuje kulinarną sztukę regionu, przyprawiając ją subtelną domieszką
awangardy i okraszając ogromem finezji. Do każdej potrawy podchodzi z
niespotykaną uważnością. Konsekwentnie buduje świadomość kulinarną Polaków, wkładając w to całą swoją pasję, uczciwość, profesjonalizm i ciężką pracę.


Michał Pezda pochodzi ze Śląska, z Czańca. Gotuje od 15 roku życia. Pierwsze kroki w kuchni stawiał pod okiem Mamy. To właśnie z domu wyniósł smak, szacunek do zawodu, produktu, regionalnych, tradycyjnych potraw i umiłowanie kuchni polskiej. Zawodowe
doświadczenia zdobywał na południu Polski. Swój kunszt i techniki kulinarne doskonalił w roli Sous Chefa u Sebastiana Olmy. Ambicja i chęć rozwoju zawodowego zaprowadziła go
również na staż do gwiazdkowej restauracji City Social i do Corrigan’s Mayfair w Londynie. Pełnił rolę Szefa Kuchni w hotelu Natura Mazur, a przez ostatnie lata zachwycał smakiem
gości Restauracji Aruana w Hotelu Narvil. Jego kuchnia to nieszablonowa wariacja na temat tradycyjnych receptur związanych z regionem, a co za tym idzie z produktem dostarczanym przez selekcjonowanych, lokalnych dostawców.