Wyjątkowa kolacja degustacyjna 13 maja

13 maja o 19.00 serdecznie zapraszamy na wyjątkową kolację, która pozwoli Wam doświadczyć niezwykłych kulinarnych przyjemności. Szef Kuchni Mariusz Bizub specjalnie na tę okazję przygotował wyjątkowe menu, które łączy w sobie nowoczesną nutę z polskimi klasykami. Nieodzownym kompanem talerza będzie tego wieczora także kieliszek wina, z pietyzmem i uwagą dobrany przez Prezesa Stowarzyszenia Sommelierów Piotra Kameckiego. To połączenie pozwoli Wam odkryć zupełnie nowy świat. Serdecznie zapraszamy!

MENU DEGUSTACYJNE

Amous buche Rabarbar, karmel truskawkowy, kaczka, mięta

Amous buche Mango, groszek , pstrąg, sałatka z rzodkiewki, chilli

Przystawka zimna Carpaccio z wędzonej gęsi, szparagi,
mus z wędzonego jabłka i grissini z korboca

Przystawka ciepła Krem z młodych ziemniaków, enoki, tymianek,
chrust z boczku, oliwa truflowa

Danie pierwsze Żeberko wołowe sous vide podwędzane,
marynowana cebula , sos z czereśni, miodu gryczanego i sosny

Danie drugie Kotlecik jagnięcy, sernik truskawkowy z melisą na migdałowym spodzie, sos z czerwonego wina, truskawka marynowana w sherry, orzechy laskowe

Deser słodki Tarta, szparagi, sorbet z pomidorów sherry i avocado, sos lemon curd

KOSZT

170 z winem dobranym przez Prezesa Stowarzyszenia Somelierów Piotra Kameckiego
110 zł bez alkoholu

REZERWACJA STOLIKÓW: +48 18 533 03 63
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!