Wine & Food Noble Night 2016

Podczas tegorocznej edycji Wine & Food Noble Night w szranki z najlepszymi restauracjami w Polsce stanęliśmy i my, na czele z Szefem Kuchni Mariuszem Bizubem. Podany przez nas jako danie główne comber sarny marynowany w pędach sosny został wyróżniony przez jurorów brązowym medalem. Sam udział w tym prestiżowym kulinarnym wydarzeniu w Polsce był nobilitujący. Do finału kwalifikuje się jedynie 12 restauracji z kraju, a zgłasza aż kilkaset. Dwunastu szefów kuchni wraz ze swoimi sześcioosobowymi zespołami przygotowuje jedzenie dla ponad 350 osób jednocześnie. Na żywo i od podstaw. To ogromne wyzwanie. Miejsce na podium ogromnie nas cieszy, zwłaszcza że rywalizacja była niezwykle wyrównana. Finał Wine&Food Noble Night niewątpliwie dodał nam pewności siebie i utwierdził w przekonaniu, że Zakopane może znaleźć się czołówce polskiej gastronomii. 

14749833157744winefood-noble-night_-1 winefood-noble-night_-2 winefood-noble-night_-5