W Zakopiańskiej po francusku

Jesteśmy jedyną podhalańską restauracją, która przyłączyła się do światowego wydarzenia Goût de France/Good France – Smak Francji”.
W 1912 roku Auguste Escoffier zapoczątkował kolację Epikura- to samo menu serwowane tego samego dnia w wielu miastach świata, dla jak największej liczby gości. Francja kontynuuje tą tradycję organizując już po raz drugi z inicjatywy Ministerstwa Spraw Zagranicznych u boku wybitnego Szefa Kuchni Alaina Ducasse’a wydarzenie Good France skierowane do najlepszych restauracji i mistrzów kuchni z pięciu kontynentów tak aby serwować tego samego dnia kolacje inspirowaną tradycyjnymi przepisami kuchni francuskiej.

Pierwszego dnia kalendarzowej wiosny czyli 21 Marca 2019r szefowie kuchni z całego świata zaproponują własną interpretacje kuchni francuskiej a francuskie wina dopełnią jej smak.

Zapraszamy państwa na kolacje we francuskim stylu w menu znajda się aperitif, amuse bouche, zupa, danie główne, deser i wybór serów. Uczcie będą towarzyszyć francuskie wina i szampany. Jesteśmy bardzo dumni, że jesteśmy w tym gronie i zapraszamy do spędzenia tego wieczoru z nami.

Rezerwacje pod nr 18 533 03 63 lub restauracjazakopianska@gmail.com

Zapraszam,
Tomasz Gut
Właściciel Restauracji Zakopiańskiej