O nas

Zakopiańska to nie tylko znakomita kuchnia i przytulne wnętrza, ale przede wszystkim – zespół ludzi, których największą pasją jest kuchnia. Na ich czele stoi Tomasz Gut – właściciel restauracji, smakosz i propagator łączenia tradycji kulinarnych z nowoczesnymi interpretacjami. Podczas swoich licznych podróży przekonał się, iż w kwestiach rozkoszy podniebienia nie istnieje słowo „niemożliwe”. Jako pierwszy na Podhalu stworzył miejsce, które nie podlega prostemu szufladkowaniu – Zakopiańska to elegancka restauracja, która nie onieśmiela cenami ani wystrojem; winiarnia, w której nie trzeba być sommelierem by skosztować wybornego trunku; bistro, do którego na lunch zaglądają lokalni biznesmeni i goście wypoczywający pod Tatrami.

Menu Zakopiańskiej opiera się na sezonowych, lokalnych produktach ale przyprawianych międzynarodowymi inspiracjami. W swojej restauracji Gut udowodnia, że najbardziej zaskakujące składniki potrafią świetnie ze sobą harmonizować, jeśli zestawi je wirtuoz kuchni. A takim wirtuozem jest z pewnością Marisz Bizub – szef kuchni Zakopiańskiej.

Goście Zakopiańskiej mogą rozsmakować się w kuchni najwyższych lotów, podawanej w niezwykle przyjacielskiej atmosferze. Dba o to profesjonalna obsługa, dzięki której czas spędzony na oficjalnym bankiecie, rodzinnym obiedzie, czy spotkaniu przy winie będzie niezapomniany.