WIGILIA FIRMOWA MENU

Menu wigilijne – propozycje

Przystawka

Śledź z sałatką z buraków ………………………………………………..……………..… 18 PLN

konfitura z czerwonej cebuli, rydze

Karp w galarecie ………………………………………………………………..……….…. 20 PLN

emulsja ze śliwek, prażone migdały, grzanki.

Mus z wędzonego pstrąga ……………………………………………………….………. 18 PLN

oscypek,sałaty z cytrusami, sos śliwkowy, grzanki

 

Zupa

Grzybowa ……………………………………………………………………………………. 16 PLN

z kluskami i pietruszką

Rybna ……………………………………………………………………………………..…….18 PLN

z wędzonym pstrągiem, makaronem gryczanym i dymką

Barszcz z kiszonych buraków ……………………………………………………….…….. 18 PLN

pieczone pierożki z pieczarkami

 

Danie główne

Karp (dzwonko) panierowany ……………………………………………..…………….. 39 PLN

pieczone ziemniaki, czerwona kapusta

Pstrąg pieczony ……………………………………………………………………………… 42 PLN

placki ziemniaczane, kapusta kiszona z grzybami, konfitura z pomarańczy

Łosoś pieczony ……………………………………………………………………..……….. 45 PLN

puree z grochu, sos chrzanowy, brokuły i pomidory z orzechem ziemnym

Deser

Kluski z makiem ……………………………………………………………………………… 16 PLN

ciasto francuskie, lody waniliowe

Fondant czekoladowy z malinami na ciepło ………………………………………… 18 PLN

bakalie, mus czekoladowy

Ciastko marchewkowe ……………………………………………..…………………….. 16 PLN

karmelizowana marchew z sezamem, lody imbirowe

Kompot z suszu /karafka 1l/ ……………………………………………………….…..…. 16 PLN

 

Propozycje dla wegan

 

Przystawka

Moskol, pieczona pietruszka z orzechami laskowymi,

sos dyniowy, czips z ziemniaka ……………………………………………………..…… 20 PLN

Carpaccio z topinamburu, kurki marynowane w oliwie bazyliowej,

sos z buraka z chrzanem, sałaty …………………………………………….…………… 22 PLN

 

 Zupa

Grzybowa z makaronem ryżowym…………………………………….……..…………. 16 PLN

Barszcz z kiszonych buraków z fasolą …………………………………………………… 18 PLN

 

Danie główne

Burger z burakiem

kapusta z grzybami, dżem z pietruszki, sałaty…………………………….…………… 28 PLN

Pierogi z kapustąi grzybami

smażona dynia, sos z dyni, czips z czerwonej cebuli ………………………………… 36 PLN

Seler pieczony w glonach

emulsja z kalafiora, orzech włoski, pieczona marchew …………………………….. 36 PLN

 

 Deser

 Beza, owoce, śmietana kokosowa, sos z malin……………………………………….. 18 PLN

Panna cotta kokosowa, popping, sos z aronii ……………….………..……………… 19 PLN

Chia marchewkowa, owoce, sos z mango …………………………………………… 18 PLN

 

Napoje

Kawa /espresso, americano, flatwhite/ ……………………………………..……….… 8 PLN

Herbata …………………………………………………………………………………….….. 8 PLN

Woda z miętą i cytrusami 1L ……………………………….……………………….……. 10 PLN

Sok pomarańczowy/jabłkowy 1L ……………………………………………………….. 20 PLN

Coca cola/Fanta/Sprite 0,3 L ……………………………………………………………… 7 PLN

Piwo Pilsner/Książęce pszeniczne 0,5 L …………………………………………………. 10 PLN

Wino domowe białe/czerwone 0,7 L ………………………………………..…………. 80 PLN

Grzane wino z pomarańczą 200 ML …….……………………………………………… 14 PLN

Jagermeister 40 ML ……………………………………………………..………………….. 13 PLN

Nalewki 40 ML ……………………………………………………………………..………… 14 PLN

litworowa/dereniowa/porterowa/gorzka imbirowa/jarzębinowa/tarninowa/malinowa

Wódka czysta:

Absolut 40 ML ………………………………………………………………………………… 10 PLN

Wyborowa 40 ML …………………………………………………………………………….. 9 PLN

J.A. Baczewski 40 ML …………………………………………………………………….… 11 PLN

Wódka kolorowa:

Krzeska 40 ML …………………………………………………………………..……………… 22 PLN

Miodula Staropolska …………….…………………………….…………..………………… 13 PLN

Miodula Prezydencka 40 ML …………………………………………………………..….. 13 PLN

Śliwowica Podbeskidzka 50% 40ML …………………………………………………..…….….. 14 PLN

Śliwowica Passover 70% 40 ML ………….…..……………………………..….…..……… 16 PLN

Żubrówka 40 ML …………………………….……….…………………………………..….…. 9 PLN

Krupnik 40 ML ………………………….……………………………………….…….………… 9 PLN

Soplica40 ML ……………………..……………………………………………..……………… 9 PLN

WIŚNIA/PIGWA/ORZECH LASKOWY/ŚLIWKA

 

OPEN BAR 3 H ……………………………………………………………………………………… 110 PLN/os.