Gęsina 2019

» Przystawka

Galaretka z gęsich żołądków, mus chrzanowy, pączek, dżem z gruszki, śliwki w czerwonym winie

cena: 30,-

» Danie główne

Gęsia noga confit, smażony burak, puree z dyni z rokitnikiem, kasza gryczana

cena: 56,-

Pierogi z gęsiną, bulion z gęsi, rydze, kapusta czerwona piklowana, soja

cena: 35,-

Pierś z gęsi faszerowana kaszanką, placek gryczany, brukselka w maśle, wywar z gęsi, wiśnie w winie

cena: 50,-

 

» Wino Turnau / Solaris, cena: 28,- /160,-

» Wino Turnau / Rondo, cena: 29,- / 180,-

 

» Starter

Goose gizzards aspic, horseradish mousse, donut, pear jam, plums in red wine

price: 30,-

 » Main course

Goose leg confit, fried beetroot, pumpkin puree with sea – buckthorn, buckwheat

price: 56,-

 Goose dumplings, goose broth, red pine mushroom, pickled red cabbage, soybeans

price: 35,-

 Goose breast stuffed with black pudding, buckwheat pancake, brussels sprouts in butter, goose decoction, cherries in wine

price: 50,-

 

» Wine Turanu / Solaris, price: 28,- /160,-

» Wine Turnau / Rondo, price: 29,- /180,-