Kolacja degustacyjna w Zakopiańskiej

Serdecznie dziękujemy wszystkim smakoszom, których mieliśmy przyjemność gościć podczas naszej pierwszej i z pewnością nie ostatniej kolacji degustacyjnej 13 maja. Dla całego naszego zespołu, a zwłaszcza Szefa Kuchni Mariusza Bizuba, majowy piątek trzynastego okazał się bardzo szczęśliwy - amatorzy podhalańskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu zapełnili wszystkie stoliki.

Okazja do ucztowania była bezprecedensowa - Restauracja Zakopiańska jako pierwsza w regionie została zakwalifikowana do finału najbardziej prestiżowego konkursu gastronomicznego w Polsce: Wine & Food Noble Night. Zwycięzcę poznamy dopiero we wrześniu, jednak my już teraz chcieliśmy podzielić się tym zaszczytnym wyróżnieniem z naszymi gośćmi i przyjaciółmi. Sukces smakował tym wyborniej, iż celebrowaliśmy go przy lampce doskonałego wina, starannie dobranego przez samego Prezesa Stowarzyszenia Sommelierów.

Wszyscy, którzy odwiedzili nas tego wieczoru mogli skosztować między innymi sezonowych amous buche, carpaccio z wędzonej gęsi w wiosennej odsłonie, kremu z młodych ziemniaków, żeberek wołowych w towarzystwie sosu na bazie czereśni i miodu gryczanego, kotlecików jagnięcych w zaskakującym zestawieniu, czy odświeżającego sorbetu z pomidorów cherry i awokado. Mamy nadzieję, iż uśmiechnięte twarze gości tego specjalnego wieczoru okażą się dobrą wróżbą! Jeszcze raz wszystkim dziękujemy i… trzymajcie za nas kciuki!