GĘSINA ŚW. MARCINA w zakopiańskiej

Program „Gęsiny na św. Marcina” będzie w tym roku wyjątkowy
ponieważ jest to nasza X, jubileuszowa edycja.
Jak zwykle, rozpoczniemy
ją w weekend świętując jednocześnie 100 lecie odzyskania Niepodległości.

Oficjalnym WINEM ŚWIĘTOMARCIŃSKIM serwowanym w restauracjach biorących udział w akcji Gęsinę św. Marcina
będzie ponownie jak rok temu  wino z WINNICY TURNAU – białe na bazie
Solarisa, zaś czerwone na bazie szczepu Rondo.

Nasze menu

Przystawka zimna
Półgęsek, borowik marynowany, ziemia z czarnych oliwek,
pesto z czerwonej kapusty, salsa verde
cena: 40,-

Przystawka gorąca
Raviolo z gęsią, żółtko, skwarki z gęsiej skóry,
pieczona skorzonera, piana chrzanowa
cena: 32,-

Danie główne
Burger z pieczoną gęsią, czerwona kapusta, hummus, kolendra
cena: 34,-

Danie główne
Gęsia noga confit, cykoria smażona w miodzie, czarna soczewica,
sos z buraka z chrzanem
cena: 52,-

Wino Turnau / Solaris, cena: 160 zł/but
Wino Turnau / Rondo, cena: 26zł/100ml,160zł/but